Shaanxi Elade novi materijal tehnologija Co., Ltd
Categories

    Dodaj: No.32, Chuanghui Road, nove industrijske Zone visoke tehnologije, Xian, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Vrste elektrode i aplikacije polja

Elektroda je dirigent koji je prošao napon iz jedne srednje u drugu, obično iz izvora napajanja na uređaj ili materijal. To može da potraje nekoliko različitih oblika, uključujući i mikrofon, tanjir ili štap, i najčešće je napravljen od metala, kao što su bakar, srebro, olovo ili cinka, ali može da se napravi nije kovina supstance koja provodi struju, kao što je grafit.


Elektroda u electrochemical ćeliju se naziva ili neki anode ili je katoda. Na anode sada definisan kao elektrode na kojoj elektrona ostavi ćeliju i dođe do oksidacije i katoda kao elektrode na kojoj elektrona unos u ćeliju i dođe do smanjenja. Svaka elektroda može postati ili na anode ili katoda u zavisnosti od smera struju kroz ćeliju. Bipolarni elektroda je elektroda koja funkcioniše kao anode jedne ćelije i katoda druge ćelije.


Anode i katodama


U slučaju na jednosmernu (DC) struju, elektrode dolaze u paru, a nazivaju se i anode i katodama. Za DC izvor, je katoda se definiše kao elektroda iz koje ostavlja struja i anode kao tačka gde vraća. Iz razloga koji su istorijski a ne naučna, struje u kolo je, konvencijom, prikazivan kako putuje iz pozitivan negativan, tako da ga smatraju da je protok od pozitivnog elektriciteta napolje iz je katoda, a u do anode. Napon, međutim, sastoji se od toka negativno nabijen nebrojena zvao elektrone, pa ovaj tok je zapravo u suprotnom pravcu. U tom kontekstu, verovatno je bolje da mislim da jednostavno u smislu terminala za pozitivne i negativne.


Elektrolizu

Da biste nabavili datog elementa, jedan jonski jedinjenje tog elementa mogu biti electrolyzed. Jedan od primera je proizvodnju natrijum metala iz rastopljenog soli ili natrijum hlorida. Kada trenutni tokova, probudi natrijum Jona privlači negativne elektroda ili katoda, gde on dobija elektrona, formiranje natrijum metala. Negativno nabijen hlorid Jona privlači anode, gde oni gube elektrone, formiranje hlor, koja je obuhvaćena je i kao nusprodukt.


Galvanizaciju

U ovom procesu, metalni predmet Premazan je drugi metal da biste poboljšali njenu otpornost na koroziju ili izgled. Da se farbaju objekat formira se katoda u procesu elektrolizu do potapanja u rastvor rastvorljiva sastojak metala koje će formirati premaza, sa anode koji takođe napravljen od ovog metala. Kada struja teče, metalni pozitivnih jona iz rešenje privlače je katoda i formiraju depozit na njemu. Kao i Jona u rastvoru se koriste, njih zamenjuju Jona koje formiraju iz do anode. Ponekad, u anode je izrađena od različitih materijala koji se ne koristi se; na ovaj način, metalnih Jona treba zameniti dopunom rešenje.Upotreba elektrode

Elektrode u medicinske svrhe, kao što su EEG (za snimanje moždane aktivnosti), ECG (snimanje otkucaja srca), ECT (elektro mozak stimulacija) i defibrilator (snimanje i dostavlja srčane stimulacije);

Elektrode za electrophysiology tehnike u biomedicinskih istraživanja;

Elektrode za elektrolizu ;

Elektrode za galvanizaciju ;

Elektrode na bazi struje katodne zaštite .Par: Da li je to neki Anode?

Sledeći: ne

Kontaktirajte nas
Adresa: No.32, Chuanghui Road, nove industrijske Zone visoke tehnologije, Xian, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Faks:86-29-88880927
 E-pošta:helen@sxelade.com
Share: