Shaanxi Elade novi materijal tehnologija Co., Ltd
Categories

    Dodaj: No.32, Chuanghui Road, nove industrijske Zone visoke tehnologije, Xian, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Da li je to neki Anode?

Anode

Za anode je elektroda kroz koje konvencionalna trenutni sadržaj se uliva u polarizovani elektro uređaja. Uobičajena podsetnik je KISELINA za "anode trenutni uređaj". Smer (pozitivni) El. struja je suprotan od pravca protoka elektrona: (negativno) elektrona protok kroz anode na spoljni stazu.

Polaritet napona na jedan anode u odnosu na pridruženi katoda varira zavisno od tipa uređaja, kao i na svoj načina rada. U sledećim primerima, sa anode je negativan na uređaju koji pruža snagu, i pozitivno u uređaj koji troši.

U discharging bateriju ili galvanska ćelija (dijagram u desnom uglu), na anode je negativan terminal, jer je gde je struja teče u "uređaj" (odnosno baterija ćelija). Matice iznutra nošena je eksterno elektrona pomera tvore, negativan trošak koji se sliva u jednom pravcu biti elektriиno ekvivalentno pozitivnog elektriciteta teče u suprotnom pravcu.
U recharging bateriju ili ćeliju u electrolytic, na anode je na pozitivan kraj, koja je prima trenutni od spoljnih generator. Struji kroz recharging baterija je suprotan od pravca trenutni tokom pražnjenja; drugim rečima, elektroda koja je bila na katodnu tokom pražnjenja baterije postaje na anode dok je punjenje baterija.
U diode, na anode je pozitivan terminal u rep simbol strelica (ravna strana trougla), gde je struja teče u uređaj. Napomena elektrode za imenovanje za dioda se zasniva na pravcu od trenutnog forward (tj. strelice, u kojem struja teče "najlakše"), čak i za tipove poput Zener dioda ili solarnih ćelija, gde je struja od interesa je obrnuta struja.
U na katodnu cev, do anode je na pozitivan kraj gde elektroni teku iz uređaja, t.j, gde je pozitivnu struju teče u.

Protoka elektrona
Protok elektrona je uvek od anode za katodnu izvan ćelije ili uređaj, bez obzira na tip ćelije ili uređaj i načina rada, sa izuzetkom dioda, gde elektrode za imenovanje uvijek pretpostavljaju da trenutni u prednji pravcu (to je simbol strelica), odnosno, elektroni protok u suprotnom pravcu, čak i kada dioda rikverc-diriguje slučajno (poremećaja u normalnom diode) ili po dizajnu (slom od Zener diode foto-tekuće i photodiode).

Elektrolitičke anode
U electrochemistry, za anode se oksidacije dolazi do a je pozitivan polaritet kontakt u electrolytic ćeliju. Kod anode, anions (negativnih jona) su primorani zbog električni potencijal da hemijski reagovati i dati slobodan elektrona (oksidacije) koji zatim tok gore i u pokretačka kolo. Mnemonics: LEO Red Cat (gubitak od elektrona je oksidacije, smanjenje obavlja na na katodnu), ili AnOx Red Cat (Anode oksidacije, smanjenje katoda) ili NAFTNOJ PLATFORMI (oksidacije gubitak, smanjenje je dobitak elektrona), ili Rimokatoličke i pravoslavne (smanjenje – katoda, anode – oksidacije) ili lav Leon kaže GER (gubitka elektrona oksidacije, Gaining elektrona je redukcija).

Ovaj proces je u širokoj upotrebi u metale kompanije za preradu. Na primer, u preradu bakra, bakra anode, na posredničku proizvoda iz Peći, su electrolysed u neko prikladno rešenje (kao što su Sumporna kiselina) popuštate visoke čistoće (99,99%) katodama. Bakarna katodama proizveden koristeći ovu metodu su takođe opisao kao elektrolitičkog bakra.


Sacrificial anode

Sacrificial anode montiran "u letu" za zaštitu od korozije metalnih struktura
U bazi struje katodne zaštite, metalne anode, to je više reaktivni u korozivnoj sredini sistema da bude zaštićena je elektriиno povezana sa zaštićenim sistemom, i delimično korodira ili rastvore, koji štiti metal sistema koji je povezan sa. Na primer, peglu ili čelični brodski trup može biti zaštićena cink anode sacrificial, koja će se rastvara u morsku vodu i sprečavaju trup da budem korodirala. Sacrificial anode su posebno potrebni za sisteme gde se generiše pra'njenje radnjom PRELIVNI tečnosti, kao što su kanali i gumenjaka_BAR_je. Sacrificial anode se takođe uglavnom koriste u tenk-tip BOJLERI.

1824 da smanji uticaj destruktivne elektrolitičke akcije na brodove trupa, svoje vezice i podvodne opreme, naučnik-inženjer gospodine Hamfri Davy, razvio prvi, i još uvek najčešće koristi sistem zaštite morskih elektrolizu. Davy je instaliran sacrificial anode napravljen od više elektriиno reaktivna (manje plemenitim) metal vezana za trup broda i elektriиno povezan da formira na bazi struje katodne zaštite kolo.

Manje ocigledno primer za ovaj tip zaštite je proces kojim se podsticajnom iron. Ovaj proces mantili Gvozdeni strukture (kao što je mačevanju) sa prevlaka od cinka metala. Sve dok cink ostaje netaknuta, pegla je zaštićena od efekata korozija. Neminovno, Prevlaka postaje probijen, ili do pucanja ili fizička oštećenja. Jednom kada dođe do ovoga, korozivne elemente delovati kao neki elektrolitsku i cink/iron kombinaciju kao elektrode. Struja rezultujući osigurava da Prevlaka je žrtvovani, ali osnovni pegla ne korodira. Takav jedan premaz možete da zaštitite na Gvozdeni strukturu za nekoliko decenija, ali jednom kad zaštita premaza se konzumira, gvožđe ubrzano korodira.


Kontaktirajte nas
Adresa: No.32, Chuanghui Road, nove industrijske Zone visoke tehnologije, Xian, Kina
Telefon: +86-29-83151667
Faks:86-29-88880927
E-pošta:helen@sxelade.com
Share: